alimentele pe care nu ar trebui sa le speli niciodata inainte de a fi gatite 3517b19
, ,

Alimentele pe care nu ar trebui să le speli niciodată înainte de a fi gătite

Alimentele pe care nu ar trebui să le speli niciodată înainte de a fi gătite

Ouăle

alimentele pe care nu ar trebui sa le speli niciodata inainte de a fi gatite 3517b19

O substanță specială este adesea pusă pe ouă pentru a le proteja de contaminarea cu bacterii. Apa distruge această protecție, deci nu ar trebui să spălați ouăle.

Puiul

Bacteriile de pe puiul proaspăt sînt foarte periculoase pentru sănătatea noastră. Cea mai cunoscută dintre toate este salmonella. Mulți oameni cred că spălarea puiului înainte de gătit ajută la rezolvarea acestei probleme, dar nu este adevărat. Cînd spălați puiul, apa pe care o folosiți ajută bacteriile să se răspîndească pe mîini și pe suprafața chiuvetei.

Dacă începeți să-l gătiți imediat, toate bacteriile vor muri. Potrivit celor mai buni bucătari, este mai bine să fierbeți puiul de două ori: după ce apa fierbe prima dată, ar trebui să schimbați apa și să continuați să-l fierbeți.

Carnea

La fel ca puiul, nu ar trebui să spălați carnea proaspătă (carne de vită, porc, vițel, miel) deoarece spălarea ajută bacteriile să se răspîndească la chiuveta bucătăriei și pe mîini. Puteți scăpa de bacterii cu temperaturi ridicate.

Sfat: Înainte de a găti, folosiți șervețele pentru a îndepărta sucul de carne de pe suprafața sa. După aceea, folosiți săpun și apă fierbinte pentru a vă spăla mîinile.

Pastele

Este greu de spus cine a considerat că este o idee bună să speli pastele. Bucătarii cred că spălarea pastelor ar trebui să fie ilegală, deoarece apa îndepărtează amidonul care ajută la absorbția mai eficientă a sosului.

Puteți spăla pastele numai după gătit, în cazul în care doriți să le folosiți într-o salată sau într-un wok cu tehnica stir-fry.

Ciupercile

Nu poți ține ciupercile în apă mult timp deoarece absorb foarte bine apa. Este mai bine să le clătiți rapid și să le uscați cu un prosop de hîrtie. Ar trebui să faceți acest lucru chiar înainte de a le găti. În caz contrar, se vor strica și își vor pierde elasticitatea și gustul plăcut.

O sursă: noi.md

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *