de ce nu te cheama nimeni la interviurile de angajare iata ce strategie trebuie aplicata a0c58f6

De ce nu te cheamă nimeni la interviurile de angajare? Iată ce strategie trebuie aplicată

De ce nu te cheamă nimeni la interviurile de angajare? Iată ce strategie trebuie aplicată Foto simbol

Specialiștii au identificat mai multe motive pentru care persoanele în căutarea unui loc de muncă nu reușesc să obțină un interviu de angajare. Ai aplicat la sute de posturi, dar încă nu ai obținut niciun interviu de angajare? Ți se pare că ești fie căutat de angajatori, fie că ești respins în mod direct? Dacă toate acestea vă sună cunoscut, este timpul să vă adaptați abordarea în ceea ce privește căutarea unui loc de muncă, potrivit forbes.com.

Dacă nu reușiți să obțineți interviuri, nu sunteți singur. Găsirea unui loc de muncă pe piața actuală este destul de competitivă. Deși rata șomajului este relativ scăzută, concedierile și temerile legate de recesiune rămân prevalente.

De la începutul anului, peste 74.000 de angajați din domeniul tehnologiei au fost concediați, potrivit site-ului Layoffs.fyi. Și toți acești oameni sunt în căutarea unui loc de muncă. Pe baza celui mai recent raport al Aerotek, aproape 70% dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă spun că actuala lor căutare de locuri de muncă este mai dificilă decât ultima.

Într-un alt sondaj realizat de Insight Global, 55% dintre respondenți au căutat un nou loc de muncă atât de mult timp încât sunt complet epuizați.

Din fericire, există lucruri pe care le puteți face pentru a vă relansa căutarea unui loc de muncă. Iată cinci motive pentru care s-ar putea să nu obțineți niciun interviu și ce puteți face pentru a remedia situația.

O căutare reușită a unui loc de muncă necesită o abordare specifică. În loc să aplicați pentru toate posturile la care vă puteți gândi, concentrați-vă pe căutarea unui loc de muncă.

Contrar opiniei populare, nu este un joc de numere. Începeți prin a crea un plan strategic. Identificați ce aspecte ale unui loc de muncă sunt cele mai importante pentru dvs. și faceți o listă de potențiali angajatori. Determinați ce tipuri de roluri căutați și stabiliți-vă obiective. Câteva exemple includ:

Crearea unei liste-țintă de 10 până la 15 companii

Întâlnirea cu trei contacte de networking pe săptămână

Verificarea oportunităților de angajare online de cel puțin două ori pe săptămână

Odată ce aveți obiective clar definite, vă va fi mai ușor să vă concentrați eforturile și să rămâneți motivat.

Aplici pentru locuri de muncă pentru care ești supracalificat

Dacă ați aplicat pentru un post știind că puteți depăși cerințele, este posibil să fiți supracalificat. Prima preocupare a unui angajator este că vă veți plictisi și veți pleca în cele din urmă.

Dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să nu aplicați. Înseamnă că trebuie să știi de ce te interesează postul și să fii capabil să îți explici succint motivația. De exemplu, este posibil să vă schimbați cariera sau să căutați un echilibru între viața profesională și cea privată. Fiți sincer și transparent. Scrieți un rezumat profesional solid și explicați-vă motivele în scrisoarea de intenție. Prin articularea poveștii dvs., aveți mai multe șanse să fiți luat în considerare și să obțineți interviul.

Te subestimezi

Atunci când vă subestimați în timpul procesului de candidatură, de obicei, acest lucru se datorează faptului că vă minimalizați experiența sau vă reduceți cerințele salariale. În acel moment, un recrutor se va întreba dacă veți fi capabil să vă descurcați cu postul.

De asemenea, angajatorul poate crede că nu aveți încredere în dumneavoastră. În schimb, cunoașteți-vă valoarea și recunoașteți-vă realizările. În loc să enumerați pur și simplu responsabilitățile postului, notați în CV-ul dumneavoastră realizările măsurabile. Arătându-i angajatorului ce puteți face pentru el, vă veți distinge de concurență.

Nu îți valorificați rețeaua

Pentru fiecare anunț de angajare, recrutorii primesc sute de CV-uri. Din acest motiv, sistemele ATS scanează și clasifică candidații pentru a-i reduce la o mână de potențiali intervievați. O sugestie evidentă este să vă adaptați CV-ul pentru compatibilitatea cu ATS. Dar, dincolo de asta, ar trebui să vă valorificați întotdeauna rețeaua.

Cele mai multe posturi nu sunt afișate public, cu atât mai puțin anunțate. Construiți relații, faceți-vă temele și cereți sfaturi. Dacă vă puteți asigura o recomandare din partea unui angajat intern, vă veți crește substanțial șansele de a obține un interviu.

Prezența în social media este deficitară

Într-un sondaj Harris Poll, 70% dintre angajatorii care au răspuns au declarat că sunt de părere că fiecare organizație ar trebui să verifice profilurile de social media ale candidaților în timpul procesului de angajare. Asta înseamnă că este o idee bună să îți auditezi conturile de social media, în special LinkedIn, înainte de a aplica pentru un rol. Cei mai mulți angajatori consideră LinkedIn ca pe o versiune mini a CV-ului dumneavoastră, așa că ar trebui să fie coerent.

Dacă nu este, ar putea fi văzut ca un semnal de alarmă. Un alt sfat este să vă căutați în mod regulat pe Google. Ceea ce vedeți online este ceea ce vor vedea recrutorii. Dacă apare ceva neprofesionist, veți avea ocazia să faceți ajustări.

Pe piața de angajare competitivă de astăzi, nu este suficient să trimiteți o cerere online și să sperați că va fi bine. Trebuie să fiți proactivi și strategici. Dacă vă dedicați timp și efort, veți evita capcanele comune și vă veți crește șansele de a obține acel post râvnit.

O sursă: realitatea.md

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *