foto cinemade in romania lista celor 21 de filme romanesti contemporane difuzate duminicile la rlive tv 3b6270d
,

FOTO CineMADE în România: Lista celor 21 de filme românești contemporane, difuzate duminicile la RLIVE TV

FOTO CineMADE în România: Lista celor 21 de filme românești contemporane, difuzate duminicile la RLIVE TV

Începând cu 16 iunie, în fiecare duminică, RLIVE TV va difuza filme românești contemporane. În total, proiectul „CineMADE în România” va cuprinde 21 de pelicule, care au obținut cumulativ 7 trofee la Festivalul de la Cannes și 52 de premii GOPO.

Prin intermediul proiectului „CineMADE in România”, pe o piață dominată de producții din Rusia și SUA, RLIVE TV vrea să aducă publicului din Republica Moldova filme de calitate, care reflectă evoluția și diversitatea culturală și socială a României moderne. Abordarea va asigura prezentarea unui conținut inovator și relevant, diferit de filmele clasice românești, deja cunoscute și difuzate în țara noastră, dar și promovarea identității noastre culturale.

Lista celor 21 de filme care vor fi difuzate în cadrul proiectului „CineMADE în România”

Berliner de Marian Crișan, 2020 

Un candidat pentru funcția de europarlamentar pe nume Mocanu rămâne blocat la Salonta, un mic orășel de provincie. El este găzduit în casa lui Viorel, simplu tractorist, unde i se naște un plan cameleonic.

Orizont de Marian Crișan, 2015

În căutarea norocului, Lucian și Andra preiau în administrare o cabană din Munții Apuseni. Afacerea pare să meargă bine, însă familia realizează că tot ce se întâmplă în jurul ei e controlat de mafia care defrișează păduri.

Box de Florin Șerban, 2015

Povestea de dragoste dintre Rafael și Cristina, care au nevoie disperată de afirmare. De-a lungul filmului, fiecare învață în felul său lecția maturizării și a compromisului, fiind în căutarea sinelui și a iubirii.

Neindentificat de Bogdan George Apetri, 2020

Într-o perioadă dificilă din viața personală, polițistul Florin Iespas devine obsedat de un posibil caz de incendiere, soldat cu două victime. Convins că Bănel, un tânăr rom, este implicat în tragedie, încearcă să găsească probe și se joacă de-a acuzarea la limita abuzului, până când lucrurile nu iau o întorsătură neașteptată.

 

Bacalaureat de Cristian Mungiu, 2016

Istorie despre frământările unui medic din provincie, care trebuie să decidă care este calea cea mai bună de urmat pentru copilul lui, în contextul societății românești contemporane.

4 luni 3 săptămâni și 2 zile de Cristian Mungiu, 2007

Realitățile erei lui Ceaușescu, văzute prin ochii a două studente. Otilia și Gabiță împart camera de cămin, iar după ce una dintre ele rămâne gravidă, îl găsesc pe domn Bebe și se întâlnesc cu el într-o cameră închiriată la hotel, pentru o misiuni absolut secretă.

După Dealuri de Cristian Mungiu, 2012

Alina revine din Germania, pentru a o lua cu ea pe Voichița, prietena ei din copilărie. Femeia, însă, și-a găsit însă calea în credință, iar maicile printre care trăiește la mănăstire țin locul familiei pe care nu a avut-o. Alina luptă cu toate puterile să-i recâștige afecțiunea, fără să știe de ceilalți unde are atâta putere pentru asta.

Tata mută munții de Daniel Sandu, 2021

Un fost securist află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce spre locul tragediei și după câteva zile de căutări disperate, își adună propria echipă de salvatori, devenind prizonier în lupta dintre om și natură.

Străjerii Deltei de Liviu Mărghidan, 2021

Mai mulți copii aflați în vacanță în Delta Dunării, unde învaţă cum să supraviețuiască în sălbăticie, observă doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric. Acum, minorii au o misiune importantă de îndeplinit.

Pororoca de Constantin Popescu, 2017

Drama lui Tudor și a Cristinei – o familie care duce o viață obișnuită și își crește cei doi copii, pe Maria de 5 ani și Ilie de 7 ani. Într-o duminică, cât tatăl se plimba prin parc cu micuții, Maria dispare și totul se schimbă.

Lebensdorf de Valentin Hotea, 2021

Ducu Petrescu, scriitor care se confruntă cu un divorț și criza vârstei mijlocii, pleacă din București la Berlin și ajunge să penduleze între două țări și două femei: soția Andra și dragostea din tinerețe – Giulia.

Ivana cea Groaznica de Ivana Mladenovic, 2019

Actrița Ivana din Serbia este stabilită și lucrează în România. Când întâmpină niște probleme de sănătate, se refugiază în satul său natal, Kladovo, primește o propunere greu de refuzat, iar după ce o vizitează prieteni din București, șirul de bârfe nu mai contenește.

Undeva la Palilula de Silviu Purcărete, 2012

Serafim, absolvent al Școlii de Medicină, este repartizat la spitalul din Palilula, un orășel fantomă, unde pare că nu se naște nici un copil. Populația este izolată în beție, petreceri și orgii, iar pelicula relatează cum a trăiește acolo doctorul timp de mai mulți ani.

Legături bolnăvicioase de Tudor Giurgiu, 2006

Istoria unui triunghi amoros a unor tineri debusolați, care trăiesc sentimente contradictorii. Ei încep să exploreze misterele dragostei și învață să suporte rănile provocate de iubire.

Despre Oameni și Melci de Tudor Giurgiu, 2011

Fabrica la care lucrează George Petrescu este în faliment și va fi cumpărată de francezi. Bărbatul, însă, după o reclamă văzută la televizor are o idee nebună despre cum să salveze întreprinderea, dar are nevoie de ajutorul celor 300 de colegi.

Moromeții 2 de Stere Gulea, 2018

Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Doi dintre copiii cei mari ai lui au plecat la București, unul a murit, iar cel mic făcuse deja trei clase la liceu și se oprise înainte de ultimul an, din motive financiare. Niculae este personajul central al filmului și își dorește cel mai mult pe lume să învețe, iar „lumea nouă” în care ajunge îl va pune la încercare.

„De ce eu?” de Tudor Giurgiu, 2015

Cristian este un procuror idealist, care investighează cazul unui coleg suspectat de corupție, fals și sustragere de documente. Ancheta are însă implicații la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului încrederea în justiție. În căutarea adevărului, el ajunge într-o zonă periculoasă.

România Sălbatică de Dan Dinu, 2021

Timp de două ore, descoperi cele mai sălbatice zone din România, cele mai interesante animale și cele mai frumoase povești. Filmul își arată țara așa cum nu ai văzut-o până acum!

Oameni de treaba de Paul Negoescu, 2022

Ilie, polițist într-un sat unde corupția reprezintă mod de viață, are de luat decizii importante, după ce mai multe evenimente violente au loc în localitate. Tensiunile cresc, iar bărbatul trebuie să ia hotărâri care țin de viața lui personală și profesională.

 

 

Boss de Bogdan Mirică, 2022

Bogdan, șofer de ambulanță, participă la un jaf armat alături de trei bărbați pe care abia îi cunoaște. Deși voiau să scape de Poliție, bărbatul are bănuieli că unul dintre amici manipulează ancheta Poliției și încearcă să afle cine îi sunt complicii.

„CineMADE in România” își propune să îmbogățească experiența cinematografică ale telespectatorilor, promovând în același timp cultura și arta românească.

Urmăriți filmele românești din listă, duminică de duminică, începând cu ora 21:00, la RLIVE TV.

O sursă: realitatea.md

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *