icircn romania dulciurile se vor scumpi care este motivul 72a3be9

În România, dulciurile se vor scumpi. Care este motivul

În România, dulciurile se vor scumpi. Care este motivul imagine simbol

Cei mai mari producători români de dulciuri din România se confruntă cu o nouă provocare din cauza triplării prețului la cacao. Contactați de „Adevărul”, trei dintre cei mai mari producători și distribuitori au declarat că, inevitabil, produsele se vor scumpi.

„Este adevărat că prețul boabelor de cacao s-a triplat, datorită mai multor factori: secetă, defrișări, consum, speculații ale pieței, dar producătorii români nu au resimțit până acum acestă creștere deoarece importatorii și distribuitorii au avut contracte până acum. Noi de exemplu am făcut stocuri, să putem ține cât mai mult prețurile jos. Acum când prețurile vor începe să crească, impactul este clar: va crește prețul produselor finite. Ce vor face producătorii ? Probabil toți vor crește prețul, iar între timp vor căuta alternative de înlocuire a ciocolatei sau vor produce mai puțin (funcție de cerere, care după părerea mea se va diminua) sau vor face produse care să nu conțină atât de multă ciocolată. Cunoscându-i pe partenerii noștri, îmi asum să declar că rabat de la calitate nu va face nimeni”, a declarat Marian Anghel, fondator OmniaGusti.

Marinel Bejan, proprietarul brandului Damarin, a explicat că există doar trei variante pe care producătorii le pot lua în calcul.

 „Există trei variante posibile: cea în care producătorii finali de dulciuri vor alege materie primă de o calitate mai slabă sau boabe de cacao de o calitate mai slabă; o altă variantă e să se orienteze către bomboanele de ciocolată, păstrând calitatea ciocolatei, dar schimbând creme și sortimentele de umplutură – de exemplu, vor introduce mai multe fructe; a treia variantă e ca, atunci când vor trebui să-și mențină principiile și standardele și să-și asume o creștere de preț, o vor face etapizat, adică va urma o perioadă în care vor mări prețurile treptat”, a declarat Bejan.

Pe de altă parte, reprezentanții Dulcinella Europe spun că fac eforturi susținute pentru menținerea prețurilor.

„În fața creșterii recente a prețurilor la materia primă, cum ar fi cacao și ciocolata, am luat măsuri proactive pentru a gestiona aceste provocări fără a afecta semnificativ consumatorii noștri. Ne concentrăm pe optimizarea proceselor de producție și pe negocierea contractelor cu furnizorii noștri pentru a asigura cele mai bune prețuri posibile. În plus, explorăm alternative sustenabile și eficiente pentru a reduce costurile fără a compromite calitatea produselor noastre. De asemenea, investim în tehnologie și inovație pentru a îmbunătăți eficiența operațiunilor noastre și a minimiza risipa.

Scopul nostru principal este să menținem prețurile accesibile pentru clienții noștri, păstrând în același timp standardele înalte de calitate și gust care ne-au consacrat. Suntem conștienți de impactul pe care fluctuațiile prețurilor le pot avea asupra consumatorilor și suntem dedicați să gestionăm aceste schimbări cât mai bine posibil. În esență, prioritatea noastră este să oferim produse de cofetărie de înaltă calitate, la prețuri accesibile, în ciuda provocărilor pieței”, a declarat pentru „Adevărul” Sergiu Diaconu, reprezentantul acționarilor Dulcinella Europe.

Preţurile pentru cacao au devenit de trei ori mai mari în ultimul an, creând o mare problemă pentru producătorii de bomboane şi de ciocolată, transmite CNBC. În ultimii ani, preţul pentru cacao s-a situat la aproximativ 2.500 de dolari pe tonă. Dar rapoartele despre o recoltă mai slabă decât erau aşteptările au declanşat îngrijorări cu privire la aprovizionare, declanşând creşterea cotaţiilor mărfii în ultimele luni.

Cacaoa a atins un preţ maxim istoric de peste 11.000 de dolari pe tonă în aprilie. Preţurile au scăzut uşor de atunci, dar acestea sunt încă cu mult peste ceea ce companiile alimentare sunt obişnuite să plătească.

O sursă: realitatea.md

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *