La ce pericol te poți expune, dacă folosești ventilatorul și ce să faci, când e cald în casă

La ce pericol te poți expune, dacă folosești ventilatorul și ce să faci, când e cald în casă

Luna iunie a venit cu temperaturi foarte mari și toți căutăm diverse metode de a ne răcori. În timp ce mulți au optat pentru aparatele de aer condiționat, unii au recurs la metode mai puțin costisitoare și au achiziționat ventilatoare de cameră. Cu toate că pot fi utile dacă vrei să te răcorești, specialiștii au avertizat că utilizarea ventilatoarelor la temperaturi prea mari poate provoca probleme. Atunci când temperatura ambientală e mai mare de 32 °C, nu este recomandat să folosești un ventilator.

“Nu utilizaţi ventilatoare dacă temperatura a depăşit 32 grade”, a spus dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de Urgență, pe Facebook, citat de dcmedical.ro.

Ventilatoarele funcționează prin circularea aerului și creează o senzație de răcorire întrucât transpirația de pe piele se evaporă. În condiții de căldură extremă, poate fi periculos pentru sănătate să folosești un ventilator.

Dacă temperaturile sunt ridicate, ventilatoarele nu vor putea să scadă temperatura corpului prea mult. Aerul cald pe care îl recirculă poate intensifica starea de disconfort și se poate ajunge la insolație, dar și la deshidratare severă.

Medicii recomandă, în zilele foarte călduroase, folosirea altor metode de răcorire, mai sigure pentru sănătate. Dacă ai un aparat de aer condiționat, atunci acest lucru te poate ajuta să menții o temperatură potrivită în casă.

Hidratarea este, de asemenea, foarte importantă. Pentru a nu te deshidrata, e bine să consumi lichide constant pe parcursul zilei, mai ales în timpul zilelor caniculare.

Îmbrăcămintea lejeră, de culoare deschisă, te poate ajuta să menții o temperatură corporală mai scăzută. Este foarte important să alegi haine potrivite în perioada verii, conform Department of Health of New York State.

O altă recomandare a specialiștilor este evitarea expunerii directe la soare între orele 11:00 și 18:00. În acest interval, soarele este cel mai puternic și poate provoca probleme serioase.

Copiii, vârstnicii și persoanele care suferă de afecțiuni cronice sunt cele mai vulnerabile în fața temperaturilor extreme. Acestea se pot confrunta cu probleme grave dacă sunt utilizate ventilatoare la temperaturi ridicate.

O sursă: realitatea.md

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *