la un an dupa implozia titanului co fondatorul oceangate organizeaza o expeditie spre portalul iadului 6378044

La un an după implozia Titanului, co-fondatorul OceanGate organizează o expediție spre „portalul iadului”

La un an după implozia Titanului, co-fondatorul OceanGate organizează o expediție spre „portalul iadului”

Guillermo Söhnlein, cofondatorul OceanGate, organizează o excursie la o dolină descrisă drept „portalul către iad” la un an de la tragedia din Oceanul Atlantic, acolo unde cinci pasageri au murit în urma unei implozii a submersibilului Titan, scrie The Independent.

După tragedia cu submersibilul Titan Guillermo Söhnlein, în vârstă de 58 de ani, a mai fondat o companie, denumită Blue Marble Exploration și a decis organizarea unei expediţii pe dolina Dean’s Blue Hole care până acum a fost explorată doar virtual.

Dean’s Blue Hole, numit şi „portalul către iad” este un crater subacvatic situat lângă Clarence Town, pe insula Long Island din Bahamas. Este cel mai adânc cenot (dolină) cu apă sărată din lume, având o adâncime de aproximativ 202 metri.

De data acesta, expediția se adresează profesioniștilor, accesul turiștilor fiind interzis.

„Următoarea frontieră pentru echipa noastră este în adâncurile subacvatice ale Dean’s Blue Hole. În prima coborâre a submersibilelor cu echipaj, echipate cu lumini LED și tehnologie subacvatică de drone, oamenii de știință se vor putea aventura în unele dintre cele mai puțin ospitaliere condiții ale Pământului în căutarea unor descoperiri fără precedent”, se arăta într-o postare de pe site-ul oficial, care apoi a fost ștearsă.

Mai mult, Blue Marble Exploration anunţă şi provocările pe care le vor întâmpina cei care se vor înscrie la expediţie.

„În fiecare an, mai multe persoane se îneacă în Dean’s Blue Hole. Ne așteptăm să găsim rămășițe umane și să ne pregătim să gestionăm aceste situații cu respectul cuvenit pentru familii”, scria pe site-ul web al Blue Marble Exploration.

Dean’s Blue Hole atrage numeroși turiști, inclusiv scufundători și snorkelers. Este, de asemenea, un loc popular pentru fotografiile subacvatice datorită clarității apei și a peisajului subacvatic spectaculos.

O sursă: realitatea.md

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *