video maia sandu a participat la recensamantul populatiei si locuintelor 2024 fiecare om si casa conteaza a4336ca

VIDEO Maia Sandu a participat la Recensământul populației și locuințelor 2024: Fiecare om și casă contează

VIDEO Maia Sandu a participat la Recensământul populației și locuințelor 2024: Fiecare om și casă contează

Președinta țării, Maia Sandu, a participat la Recensământul populației și locuințelor 2024. Șefa statului a publicat chiar și câteva imagini video cu momentul în care recenzoare este primită în casă.

Potrivit președintei, informațiile colectate sunt confidențiale și protejate prin lege.

„Am participat la Recensământul populației și locuințelor 2024. Vă îndemn pe fiecare să participați la recensământ, să fiți amabili cu recenzorul și să răspundeți corect la întrebări. Rezultatele colectate de Biroul Național de Statistică vor ajuta statul să distribuie resursele corect și în funcție de necesități. Recensământul se desfășoară o dată la 10 ani și ne ajută să aflăm câteva informații utile: cât de mare este populația țării, câți oameni trăiesc în diferite localități, câte case sunt conectate la gaz, apă și canalizare, ce ocupație și nivel de studii au cetățenii și altele. Le mulțumesc tuturor recenzorilor pentru efortul imens și răbdare. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care participă la recensământ și înțeleg că astfel contribuim cu toții la îmbunătățirea condițiilor de viață în Moldova”, a menționat Maia Sandu.

Biroul Național de Statistică informează că, până la 30 mai curent, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 476 000 de locuințe și circa 2 167 000  de persoane.

Recensământul a început pe data de 8 aprilie 2024. Circa 4000 de recenzori colectează date despre populație, vârstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația etc, locuințe și condițiile de trai, dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire și alte date.

Recensământul din Republica Moldova se va desfășura până pe 7 iulie și este al treilea proces de acest gen, care are loc după declararea independenței țării. De regulă, cercetarea este desfășurată o dată la 10 ani, iar în baza informațiilor colectate se stabilesc obiective pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

O sursă: realitatea.md

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *