care este tsara unde daca itsi cumperi o casa nu ai nici o garantsie ca ramane a ta acolo bantuie o noua criza 057218b

Care este ţara unde dacă îţi cumperi o casă nu ai nici o garanţie că rămâne a ta. Acolo bântuie o nouă criză

Care este ţara unde dacă îţi cumperi o casă nu ai nici o garanţie că rămâne a ta. Acolo bântuie o nouă criză FOTO SIMBOL

Faptul că SUA se confruntă cu o criză imobiliară nu mai e niciun secret. Locuinţele au contribuit cel mai mult la creşterea inflaţiei în ultimii doi ani, scrie bani.md.

Însă la această criză se mai adaugă o problemă. Cei care îşi permit o locuinţă, nu au nicio garanţie că o pot asigura. Costul asigurărilor a crescut puternic, iar în anumite state precum Louisiana, costurile s-au majorat şi cu 63%.

State precum Florida devin imposibil de asigurat, deoarece furnizorii părăsesc piaţa.

Motorul principal al acestor probleme este reprezentat de schimbările climatice şi de riscul unor fenomene meteorologice mai severe, cum ar fi inundaţiile, incendiile, furtunile şi tornadele.

Dar există şi alţi factori în joc. Printre aceştia se numără adoptarea lentă a tehnologiilor de atenuare a riscurilor, eşecul asigurătorilor, al băncilor şi al autorităţilor publice de a găsi abordări comune în ceea ce priveşte împărţirea costurilor şi opacitatea uriaşă de pe piaţă – cel puţin pentru consumatori.

În timpul căutării unui nou asigurător, mulţi americani s-au lovit de o piaţă divizată şi ineficientă.

Astfel, ei sunt puşi în situaţia de a alege să încheie un contract cu asigurători de lux care care oferă o acoperire mult mai amplă, dar şi mult mai scumpă sau să aleagă o asigurare de buget, care le-ar da înapoi doar un sfert din valoarea casei în cazul în care ea este distrusă.

În esenţă, asta înseamnă că în cazului unui incendiu, mulţi americani vor rămâne doar cu terenul pe care a fost construită locuinţa. Această situaţie nu este izolată, şi se extinde până în New York.

În acest context, milioane de oameni au început să se gândească că în cazul unui dezastru, nu au de ales decât să se mute undeva unde locuinţele sunt semnificativ mai ieftine.

John Neal, şeful Lloyd`s of London, cel mai vechi asigurator din lume, atrage atenţia că „băncile, asigurătorii, autorităţile de reglementare şi guvernele nu s-au aşezat la masă şi nu au discutat despre cum să împartă responsabilitatea pentru riscuri”, iar această lipsă de comunicare a creat o criză a asigurărilor care afecteaza milioane de oameni.

Până când această dezbatere va avea loc, proprietarii de case trebuie să se împace cu ideea că sunt oricând supuşi riscului de a-şi pierde casa sau de a fi forţaţi să plătească mai mulţi bani companiilor de asigurări dacă vor să îşi protejeze locuinţa de dezastre.

O sursă: realitatea.md

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *